Om Mae Thai

Mae Thai grundades 2005 av mor och två söner som inspirerats av den Thailändska matkulturen och de vänliga invånarna. För att kunna tillaga maten precis som i Thailand är givetvis våra kockar därifrån och resultatet är enastående.

Vad är hemligheten? Färska råvaror, duktiga kockar som älskar sitt jobb och lagar maten med kärlek.


En liten Wok historia

År 2005 startade vi vår första Thai Wok

Efter att ha drivit ett morgonfik i 9 år bestämde vi oss (mor och två söner) för att prova på något nytt. Ett café i Hornstull, Stockholm, verkade lovande. Innan vi startade igång den nya utmaningen tog vi en välbehövlig semester till Thailand. Vi blev direkt förtjusta i landet, framför allt i maten och de otroligt vänliga människorna, i kulturen och i den underbara naturen.


Efter semestern återvände vi till Sverige och öppnade vårt café som vi höll igång i ca 1 år. Men efter ha arbetat i samma bransch i ca 10 år kände vi att vi behövde en ny utmaning. I baktanken fanns alltid upplevelsen i Thailand och därför tog vi beslutet att försöka dela med oss denna upplevelse med svenska folket. År 2005 startade vi vår första Thai Wok i ett garage ute på Tyresö som vi byggde om. Vi anställde en professionell kock och skapade en meny med smaker från Thailands kärna. Kunderna gav en positiv respons till Thailändska smaker så när vi hittade en konfektyrkiosk ute på Gärdet tog vi beslutet att köpa den och göra om den till en Thai Wok.

Eftersom vi använde alla våra mänskliga resurser till Wokrestaurangen på Tyresö erbjöd vi kocken från Tyresö att hyra den nya Woken på Gärdet. Kocken tackade förvånadsvärt nej. Det var nämnligen så att Wokrestaurangen låg på gatunummer 33, detta nummer var ett dålig omen i kockens hemtrakter i Thailand. Erbjudandet gick vidare till personalen och vi fick ett positivt svar, wokrestaurangen på Gärdet var igång.


Ett koncept startade, köpa kiosker och göra om dessa till Thai Wok. Vi bestämde oss att ta en till resa till Thailand för att vila inför kommande projekt men även för att skaffa mer kunskap och få inspiration gällande Thailändsk mat och kultur. Under resan ringer telefonen och ett erbjudande låg på bordet att köpa ett av Stockholms mest kända Thai Wok i Solna, Grill och Wokstugan Solna. Detta var hittills den största utmaningen av de alla. Vi antog oss utmaningen, valde att behålla gammal personal och långsamt sätta vår egen prägel. Mycket spring och slit, men skam den som ger sig. Vi kom vinnandes ur utmaningen nu med mer erfarenhet och kunskap. Tiden var mogen att söka ännu en utmaning, en kiosk på Götgatan var till salu.


I en kall februaridag öppnade vi fönstret till kiosken för kunderna på Götgatan i Stockholm. I kiosken hade vi med oss våra bästa kockar, konceptet ”färska råvaror med genuin Thailändsk smak” verkade stimulera kundernas smakkörtlar och deras respons värmde oss trots det kalla vädret. Vi kan inget annat än tacka alla er som visat er support och kärlek till det vi erbjuder, Thailändska smaker.


Konceptet MaeThai Wok ville vi föra vidare och i augusti 2012 öppnade vi vår nya kiosk i Norrtull, Stockholm. Vårt mål är att erbjuda vårt utbud på andra sidan av Stockholm.


Välkomna till oss på Mae Thai Wok!

- Personalen